UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ назвали області із найвищим показником захворюваності на COVID-19

Також серед лідерів із захворюваності опинився Київ.

Найвищі показники захворюваності на коронавірус станом на 28 грудня зафіксували у чотирьох областях Україні та Києві. Про ситуацію із COVID-19 повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Так, у Запорізькій області показник захворюваності за останні 14 днів становить 577,9 на 100 тисяч населення, а в Києві - 541,9 на 100 тис. осіб. У Черкаській області він становить  539,9 на 100 тис. населення, у Чернігівській - 509,1 на 100 тис. населення, у Миколаївській - 508 на 100 тис. осіб. 

Водночас за останні п’ять днів (станом на 27 грудня) завантаженість ліжок, виділених для пацієнтів з коронавірусом, дорівнює 39,2%. Безпосередньо у Києві завантаженість ковідних ліжок становить 45,9%.

Читайте також: Степанов пояснив, чому в Україні зменшилася кількість тестувань на коронавірус

Станом на 28 грудня в Україні виявили 1 030 374 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 зафіксували у 4 385 пацієнтів. Щоправда, впродовж доби було проведено 15 332 тестування. Тоді як зазвичай у будні дні щоденно здійснюється близько 60 тисяч тестувань. У Києві за останню добу зафіксували понад 800 нових випадків коронавірусу.

Раніше у МОЗ заявили про те, що масова вакцинація є найефективнішим методом боротьби з коронавірусом. За словами очільника відомства, питання доступу українців до вакцини проти COVID-19 є пріоритетним у діяльності міністерства.

Попри махінації навколо проведення тестувань, кожен день ми втрачаємо життя сотень співгромадян. Лікарні переповнені. Пацієнтів виписують додому з аномально низькою сатурацією. Волонтери в паніці шукають кисневі концентратори, щоб не дати людям померти. Але допомогти, на жаль, встигають далеко не завжди і не всім. Детальніше про рівень смертності в країні читайте в статті Євгена Істребіна "Смертність в регіональному розрізі".