UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони України прокоментували слова Путіна щодо інтеграції України та НАТО

Президент РФ свідомо ускладнює процес переговорів.

Президент РФ Володимир Путін домагається письмових гарантій щодо невступу України до НАТО.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі "24 канали" прокоментували цю вимогу.

"Ми всі розуміли, що саме це він переслідує. Просто це не озвучували безпосередньо. Зараз, очевидно, ставки збільшилися і він дозволяє собі говорити відверто те, що всі й так розуміли. Це дуже серйозна та агресивна заявка", - сказала вона.

Україна не відмовлятиметься від своїх прагнень до Євросоюзу та НАТО, і Путін це дуже добре усвідомлює. І саме тому ускладнює будь-який переговорний процес такою вимогою.

"Якщо мета — ускладнити процес, вибити з рівноваги інший бік, завести її в глухий кут, поставити перед серйозним викликом, то я можу припустити, що таку тактику можуть використовувати — щоб виграти щось менше, виставляють більшу вимогу", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ РФ показало проект договорів між Росією зі США та НАТО про взаємні гарантії безпеки.

У відповідь на них МЗС України нагадав, що найкращою гарантією безпеки з боку Росії буде припинення війни.

Міністерство закордонних справ вкотре закликало Росію розпочати виконання Мінських домовленостей та рішення Нормандського саміту з грудня 2019 року про припинення вогню, розведення військ, розмінування, розблокування роботи пунктів пропуску та проведення обміну полоненими.

17 грудня Міністерство закордонних справ РФ показало проект договорів між Росією із США та НАТО про взаємні гарантії безпеки. Москва хоче, щоб НАТО зобов'язалася виключити розширення та вступ України та відмовилася від будь-якої військової діяльності в Україні, Східній Європі, Закавказзі, Центральній Азії.

На віртуальній зустрічі з президентом США Джо Байденом президент Росії Володимир Путін сказав, що Вашингтон не повинен дозволити Україні вступити до НАТО в обмін на гарантії того, що російські війська не вчинять нападу. За словами Байдена, США не прийме такої вимоги.