UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони назвали умову запровадження воєнного стану

На сьогодні таких підстав немає.

Голова Міноборони Олексій Резніков заявляє, що на сьогодні немає підстав для запровадження воєнного стану на тлі загрози російського вторгнення.

Він нагадав, що підставою для запровадження воєнного стану є вторгнення та висловив сподівання, що такого вторгнення не відбудеться.

«Я впевнений, що для запровадження такого стану особливого режиму підстав сьогодні немає. Тільки заради того, щоб нормувати медійний простір, у жодному разі робитися це не може. Ми живемо в демократичній країні та вчимося проходити подібні випробування», – зазначив він в ефірі програми "Свобода слова".

Читайте також: Мир як війна, а війна як мир

Раніше президент України повідомив про те, що з країни вилетіли за один день 30 чартерних літаків – і закликав депутатів та бізнесменів повернути свої сім'ї в Україну. Також Зеленський підписав указ про встановлення 16 лютого – Дня єдності українського народу.

США попередили союзників у Європі, що вони побоюються нападу Росії на Україну 16 лютого. ЦРУ спільно з Пентагоном у п'ятницю поінформували федеральний уряд Німеччини та інші держави НАТО про те, що на підставі нової інформації існують побоювання, що атака на Україну може бути здійснена вже наступної середи.

Докладніше про те, чим загрожує Європі та світу широкомасштабна війна в Україні, читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна у «замінованій» країні...».