UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони на сайті запустили розділ для поранених військових

На порталі військові можуть знайти інформацію щодо лікування та реабілітації.

Багато українських чоловіків та жінок стали на захист своєї країни від повномасштабної агресії Росії. Військові під час бойових дій можуть отримати поранення. У такому випадку вони можуть оформити грошові виплати від держави. У Міноборони створили спеціальний розділ на сайті щодо шляху пораненого воїна. У пресслужбі відомства розповіли, яку інформацію можуть отримати військові у розділі «Шлях пораненого».

У Міноборони проаналізували шлях, який доводиться долати військовослужбовцю для проходження військово-лікарської комісії.

Читайте також: Загальна мобілізація: в Україні запустили електронний запис для ВЛК

«Весь процес – від направлення на лікування до проходження ВЛК, отримання грошових виплат та посвідчень,  супроводжується великою кількістю бюрократичних процедур, які потребують роз’яснення», – зазначили у відомстві.

У довіднику «Шлях пораненого» зібрали важливу інформацію, яка допоможе військовослужбовцям проходити всі етапи шляху пораненого воїна.

Так, у цьому розділі можна знайти:

Читайте також: Україна та Ізраїль домовляються про реабілітацію та протезування військових – посол Корнійчук

У відомстві пояснили, що для максимального комфорту сайт містить зразки рапортів та покрокові інструкції отримання виплат, протезування, отримання статусу УБД, посвідчення особи з інвалідністю тощо. Крім того, на сайті є «Довідник військовослужбовця після поранення», який можна завантажити.

В Україні досі не вирішена проблема обмежено придатних. Деякі її складові взагалі заводять у глухий кут воїнів, які ще вчора боронили нашу країну, а сьогодні лікуються від поранень і визнані тимчасово непридатними (з переоглядом ВЛК через 6–12 місяців). Детальніше про це читайте в матеріалі Алли Котляр «Тимчасово непридатні, або кріпаки ХХІ століття» на ZN.UA.