UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони Британії підтвердили, що подвоять програму тренінгів для українських військових

Міністр оборони Великобританії зустрівся з прем'єром Яценюком

Великобританія подвоїть свій внесок у підготовку українських військових, заявив Державний секретар з питань оборони Великобританії Майкл Феллон.

"Ситуація на сході України сьогодні вкрай непроста, багато людей загинули, багато біженців. Я тут, щоб засвідчити підтримку Україні, наша повага до її територіальної цілісності і державним кордонам. А крім того, я радий оголосити, що ми вдвічі збільшуємо програму тренінгів для українських військових", - сказав Феллон в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком в Києві.

Феллон також додав сказав, що Великобританія була і залишається другом України. "Ми будемо стояти пліч-о-пліч з вами", - заявив міністр оборони.

Як повідомлялося раніше, британські інструктори приступили до тренувань українських силовиків у березні 2015 року. Військових України навчають надання медичної допомоги, оборонним тактикам.

У червні 2015 року Феллон вже говорив про плани подвоїти фінансування на підготовку українських військових. Так, Великобританія збільшить витрати на тренінги в Україні майже до 10 млн доларів.

Також видання The Guardian писала, що британським військовим доводиться тренувати українських з нуля.