UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони анонсували скорочення офіцерських посад

Військовослужбовців Міноборони замінять цивільними працівниками.

Міністр оборони Степан Полторак ухвалив рішення про скорочення частини військових посад у міністерстві і заміщення відповідних вакансій цивільними фахівцями, повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомив перший заступник міністра Іван Руснак на нараді у вівторок, 24 липня, в Міноборони залишиться частина військових посад, узгоджених ыз керівниками департаментів і управлінь. Решта посад стануть цивільними.

"Для кожного військовослужбовця, чия посада стає цивільною, - це питання вибору. Ті, хто прийняв рішення залишитися на військовій службі, зможуть продовжити військову кар'єру в Генштабі, інших органах управління, вищих військових навчальних закладах", - пояснив заступник міністра, додавши, що посади, які трансформують у цивільні, будуть пріоритетними для тих, хто прийняв рішення звільнитися з армії.

При цьому в Міноборони не уточнили терміни проведення кадрової реорганізації, а також не назвали перелік посад, яких вона торкнеться.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону "Про національну безпеку", який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО та Євросоюзі, а також реформування Мыноборони та Генштабу.

У розробці законопроекту брали участь експерти з НАТО, США та ЄС.

Прийнятий у 2017 році закон №6470 про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)також визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України– документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.