UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мелітополі затримано прокурора при отриманні хабара в 25 тисяч доларів - ГБР

За хабар він обіцяв закрити відкрите ним же кримінальну справу

У Мелітополі працівники Державного бюро розслідувань затримали прокурора Бердянської окружної прокуратури під час отримання ним 25 тисяч доларів хабара. Про це повідомляє прес-служба ГБР.

За попередньою інформацією, прокурор одного з відділів Бердянської окружної прокуратури вимагав $25 тисяч доларів у власника підприємства, яке законно проводило будівельні роботи в одному з курортних міст.

За даними ГБР, за гроші прокурор обіцяв закрити відкрите ним же кримінальне провадження за нібито незаконне будівництво, а також не перешкоджати подальшій діяльності підприємства.

Як повідомляється, співробітники Бюро затримали прокурора під час одержання ним усієї суми хабара.

Зараз проводяться першочергові слідчі дії, вирішуються питання повідомлення затриманому про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, а також обрання запобіжного заходу і звільнення з займаної посади.

Читайте також: Тупицькому оголосили про підозру в незаконному використанні підпису платіжних документів КС

Раніше в Державному бюро розслідувань повідомили про те, що напередодні прийшли з обшуками до ПрАТ «Київводоканал» у справі про присвоєння коштів при будівництві першої черги Бортницької станції аерації в Києві та реконструкції комунальних об'єктів Києва. Як відзначили в прес-службі ГБР, перевіряється інформація про присвоєння грошей не тільки посадовими особами столичного підприємства, але і чиновниками Київської міської держадміністрації.