UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Маріуполі окупанти створюють «добровільні дружини» — Андрющенко

Нові формування потрібні росіянам для посилення пошукових заходів у місті.

В окупованому Маріуполі російські військові почали створювати так звані «добровільні дружини» з місцевих чоловіків. Вони муситимуть патрулювати вулиці міста разом із загарбниками та «народною міліцією ДНР». Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко у Telegram.

За словами представника української влади, нові формування потрібні росіянам для того, щоб посилити пошукові заходи місцевих активістів та спеціалістів різного профілю.

«Тепер чоловіки Маріуполя будуть здійснювати патрулювання міста разом з російськими військовими та «народною міліцією днр». Наші джерела повідомляють, що справжня мета такого «патрулювання» - це посилення пошукових заходів. Цього разу починають шукати не тільки активістів, але і комунальників, вчителів та інших спеціалістів», - сказано у повідомленні Андрющенка.

Читайте також: Якщо війська РФ знищать людей на "Азовсталі", то ніяких розмов із РФ більше ніколи не буде – Зеленський

Крім того, радник мера Маріуполя висловив думку, що «добровільні дружини» використовуватимуть, як «м’яку» підготовку до мобілізації.

«Від «керівництва» міста шириться інформація про запровадження призову до армії так званої «днр» з вересня цього року. Майбутнє Маріуполя під час окупації стає все більш зрозумілим. Військова база в порту та мобілізаційний ресурс», - підсумував Андрющенко.

Читайте також: Останній день у фортеці Маріуполь: захисник міста "Орест" показав "Азовсталь" зсередини

Раніше повідомлялося, що над Маріуполем нависла загроза епідемічної катастрофи через масові поховання у місті.

Росія на окупованих українських територіях проводить щодо українців цілеспрямовану політику геноциду. І якщо деякі країни на політичному рівні визнали цей «злочин злочинів» проти українців, то як бути з юридичним визнанням? Про це - у статті Ірини Павленко «Путін і геноцид українців: складний шлях визнання».