UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Луганській області залишилося ліквідувати один осередок вогню

Основні зусилля рятувальники зосередили на захисті населених пунктів.

Станом на ранок 7 жовтня в Луганській області з десяти основних осередків пожеж лісових масивів, а також загорянь очерету і сухої рослинності, повністю загасили дев'ять.

Останнє загоряння повністю локалізовано, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій на відомчому сайті.

Залишилось повністю загасити необхідно осередок вогню біля села Гаврилівка на площі 150 гектарів.

Читайте також: У Луганській області для гасіння пожеж уздовж лінії розмежування застосовують пожежний поїзд

Основні зусилля рятувальники зосередили на захисті населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу села Боровеньки і газорозподільної станції на околиці села Олександрівка.

Масштабні пожежі спалахнули у Луганської області 30 вересня та 1 жовтня. За даними військових, які перебувають на лінії контакту, причиною пожеж стали підпали, які влаштували російські окупанти, обстрілюючи пересохлі місцевості трасувальними кулями з запальними можливостями. Це офіційно підтвердили 1 жовтня вранці у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил та в адміністрації Станично-Луганського району.

Під час ліквідації лісових пожеж на території Луганської області загинули 11 осіб, постраждали - 18 осіб (в тому числі три рятувальники). Під час гасіння пожежі евакуювали 150 осіб.

Поліція встановила чотири джерела загоряння, що переросли в пожежі в природних екосистемах на території Луганської області. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прессекретар поліції в Луганській області Тетяна Погукай.

"Проведено 265 оглядів будівель і місцевості, визнані потерпілими та допитано 465 осіб, допитано в якості свідків - 187 осіб, в цілому виявлено пошкоджень 583 будинків, 936 господарських споруд, 59 транспортних засобів, загибель 630 голів домашніх тварин і 102 домашніх птахів. Вилучено 572 зразка продуктів горіння, призначено 7 судово-медичних експертиз", - повідомила Погукай.