UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Луганській області на фугасі підірвалася вантажівка з українськими прикордонниками

Троє військовослужбовців отримали поранення.

Ввечері 14 жовтня у селі Красна Талівка під час патрулювання ділянки україно-російського кордону на фугасі підірвався "КрАЗ" Державної прикордонної служби, повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації. В автомобілі знаходилося дев'ять військовослужбовців, троє з них отримали поранення.

Постраждалі були доставлені до Біловодської районної лікарні, де їм надається медична допомога.

Коментуючи подію голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зазначив: "На Луганщині продовжують "працювати" диверсійні групи терористів. На цей раз військовослужбовців було поранено недалеко від кордону з Росією, що вказує на те, що фугас могли закласти диверсанти, які зайшли з території сусідньої держави".

У середу, 14 жовтня, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомляв, що в зоні АТО активізувалася діяльність диверсійно-розвідувальних груп противника.

Раніше в штабі АТО повідомили про загибелі одного і поранення двох українських військових в районі Авдіївки. Українська сторона сповістила спеціальну моніторингову місію ОБСЄ і Спільний центр координації та контролю про те, що трапилося.

З 2-го жовтня в зоні антитерористичної операції незаконні збройні формування повністю дотримуються режиму припинення вогню. Тридобова тиша дозволила почати двосторонній процес відведення техніки і озброєння калібром менше ста міліметрів від лінії розмежування. Процес відведення озброєнь в зоні АТО займе 41 день.