UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму оголосили про початок флешмобу на підтримку фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Учасники флешмобу вимагають звільнення кримських політв'язнів.

Політв'язні з так званоъ білогірською групою "справи Хізб ут-Тахрір" разом зі своїми сім'ями ініціювали флешмоб на підтримку своїх рідних в окупованому Криму, йдеться на Facebook-сторінці "Кримської солідарності".

Публікуючи фотографії зі словами підтримки Енверу і Різе Омеровим, а також Айдеру Джаппарову, учасники флешмобу вимагають їх звільнення в залі суду.

⚡️ФЛЕШМОБ НА ПІДТРИМКУ БІЛОГІРСЬКІЙ ГРУПИ У Криму розпочався флешмоб, ініційований сім'ями політичних ув'язнених...

Опубліковано Кримська солідарність Неділя, 27 грудня 2020 р

Читайте також: На суді в РФ звинувачення вимагає від 13 до 19 років ув'язнення для трьох фігурантів Білогірської «справи Хізб ут-Тахрір»

10 червня 2019 в будинках кримських татар в Алуштінському, Білогірському та Сімферопольському районах окупованого Росією Криму пройшли обшуки, після чого окупанти затримали вісьмох чоловіків: Руслана Нагаєва, Ельдара Кантімірова, Руслана Месут, Ленура Халілова, Ризу Омерова, Енвера Омерова, Айдер Джеппарова і Ескендера Сулейманова.

Як заявили в ФСБ, слідчі заходи проходять в рамках кримінальної справи за статтею 205.5 (організація або участь в діяльності терористичної організації) і стосується релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

У жовтні цього року адвокат повідомив, що Енвер Омеров хворий і йому необхідне оперативне хірургічне втручання, проте, незважаючи на це, 13 жовтня суд в РФ продовжив утримання під вартою Різі і Енверу Омеровим і Айдеру Джеппарову до 15 січня 2021 року.

18 липня 2019 року Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій є заклик Росії звільнити всіх українських політв'язнів, включаючи фігурантів даної кримінальної справи.

Детальніше про ситуацію на півострові читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" в ZN.UA.