UA / RU
Підтримати ZN.ua

У кримському парку "Тайган" леви вбили співробітницю

Трагедія показує, що хижак завжди залишиться хижаком, навіть коли він поруч з людиною багато років

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У кримському парку левів «Тайган» після нападу левів загинула співробітниця - Леокадія Перевалова. Про подію повідомив ресурс Крим.Реалії.

Читайте також: Пінгвін-довгожитель із зоопарку Меріленда помер, залишивши 230 нащадків

Згідно з повідомленням, вдень співробітниця парку зайшла для прибирання в клітку з трьома левами, не зачинила засув дверей між двома приміщеннями клітки, внаслідок чого хижак напав на жінку, завдавши їй смертельних травм. Окупаційна влада порушила кримінальну справу.

Співробітники розповіли, що жінка працювала у цьому парку понад 17 років, біла обережною і досвідченою. А саме цих тварин обслуговувала десять років.

 "Тайган" останніми роками став досить небезпечним місцем, зокрема, у вересні 2021 року у цьому парку левів матір з однорічною дитиною на руках підійшла до віджимного бар'єра сітки основного вольєра з амурськими тиграми. Один з них накинувся на маму з немовлям та вкусив дитину за великий палець лівої руки, що був ближчим до сітки. Дитині довелось ампутувати палець.

У 2023 році відвідувачці, яка годувала ведмедя соломкою через спеціальну трубу, а коли він простягнув лапу, вирішила дати соломку з руки. Звір обхопив її руку та відкусив їй нігтьову фалангу середнього пальця. І хоча можна сказати, що люди самі були необережні, керівництво парку явно не слідкує за тим, щоб звірі не мали доступу до відвідувачів.

Читайте також: У Новій Каховці через підрив ГЕС затопило зоопарк

Раніше кримський зрадник, власник "Парку левів "Тайган" Олег Зубков планував перевезти до свого парку «Тайган» частину тварин із заповідника Асканія-Нова Він хотів перевезти 15 видів тварин і птахів, серед яких червонокнижні дрофи, журавлі-беладони, вінценосні журавлі, грифи, сипи, а також зебри Чапмана та коні Пржевальського.