UA / RU
Підтримати ZN.ua

У корпусах гранат під дверима матері Шабуніна вибухівки не знайшли

За фактом інциденту Рівненська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про погрозу вбивством та хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї.

© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора

Рівненські правоохоронці відкрили кримінальне провадження через гранат, які підклали під двері матері керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Виробництво відкрили по ч. 1 ст. 129, ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - погроза вбивством і хуліганство, вчинене із застосуванням зброї.

"Увечері 30 грудня 2020 року в м. Рівне біля дверей квартири, де мешкає мати громадського діяча у сфері боротьби з корупцією, виявлено 2 предмети, схожі на гранати, і пластикова коробка, перемотана скотчем. Жителі були евакуйовані, на місці працювала вибухотехнічна група. за попередніми даними, в корпусах гранат вибухівки не виявлено", - йдеться в повідомленні.

Зараз тривають слідчі дії для встановлення осіб, причетних до злочину. Будуть призначені вибухо-технічна та молекулярно-генетична експертизи.

Читайте також: Вибуховий пристрій під дверима мами - це "привіт" мені - Шабунін

30 грудня поліція виявила саморобний вибуховий пристрій біля квартири матері Віталія Шабуніна, голови правління «Центру протидії корупції».

Нагадаємо, в липні горів будинок Віталія Шабуніна на вулиці Ентузіастів у Києві. Батьки активіста встигли залишити палаючу будівлю.

Експертиза встановила, що причиною пожежі був підпал.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.