UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КМДА розповіли, коли почнеться опалювальний сезон у Києві

Київ досяг взаєморозуміння з НАК "Нафтогаз" щодо постачання енергоносіїв.

Початок опалювального сезону в Києві залежить від погоди, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. За словами чиновника важливо, щоб кияни не платили за тепло, поки на вулиці тепла погода.

"Підключення житлових будинків до опалення в Києві починатися з урахуванням температури повітря, яка може опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні протягом не менше трьох днів", - йдеться в повідомленні КМДА.

Пантелеєв зазначив, що в КМДА дивилися прогноз погоди. Він зазначив, що місто спирається на законодавство: протягом трьох діб має бути середньодобова температура не вище +8 градусів.

"Ми подивилися прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17-18 градусів тепла. Прийнятно платити за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато киян думає, що ні", - сказав він.

Він додав, що КМДА досягла взаєморозуміння з НАК "Нафтогаз" за постачання енергоносіїв.

"Наші служби працюють цілодобово і, я переконаний, що, допустивши надзвичайну ситуацію в літній період, працюючи без газу, ми впораємося і під час опалювального сезону", - сказав заступник голови КМДА.

Повідомлялося, що Кабміні визначилися з одним з джерел для держсубвенції на погашення боргів "Київенерго" перед НАК. Частково кредит (729 млн грн) буде видано за рахунок перерозподілу коштів, передбачених на реформу держуправління.

"Нафтогаз" повинен укласти договір з "Київтеплоенерго" для постачання газу, але НАК не підписує договір оскільки раніше КМДА відмовлялася приймати на "Київтеплоенерго" борги перед НАК,раніше сформовані "Київенерго".

Детальніше про проблеми з гарячою водою та опаленням у Києві читайте в матеріалі Тетяни Бойко "Загадка боргів "Київенерго", або Коли кияни отримають гарячу воду?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".