UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Київ прибула група ЄС з протидії російській пропаганді

Експерти з протидії пропаганди РФ зустрілися з представниками українських медіа та профільних громадських організацій.

У Київ прибула група з Європейської служби зовнішніх дій ЄС з питань протидії російській пропаганді, повідомляє Представництво ЄС в Twitter.

У дипломатичному відомстві повідомили, що в Києві експерти провели зустріч з представниками українських медіа та профільних громадських організацій.

За інформацією Європейської правди, вони також зустрічалися з представниками влади.

Як відомо, команда ЄС з протидії російській пропаганді повною мірою заробила у вересні.

В обов'язки експертів входить комунікація і просування політики ЄС в рамках Східного партнерства; зміцнення засобів масової інформації та незалежності ЗМІ; підвищення потенціалу ЄС для передбачення і реагування на дезінформацію.

Читайте також: У НАТО вважають, що Заходу не варто припиняти боротьбу з пропагандою Москви

У вересні Євросоюз призначив керівника з протидії пропаганді РФ. Ним став дипломат Жиль Портман. В його обов'язки входить комунікація і просування політики Євросоюзу в рамках Східного партнерства, підвищення дієздатності ЄС в реагуванні на дезінформацію, а також посилення незалежності ЗМІ.

У березні 2015 року повідомлялося, що глави ЄС вирішили координовано боротися з російською пропагандою.

Між тим, оглядач Bloomberg вважає, що російська пропаганда за кордоном зазнала поразки.Проаналізувавши всі відповіді, експерти зробили висновок, що майже скрізь люди погано ставляться до Росії. При цьому жителі Європи не люблять її більше, ніж американці. Крім того, у Москви мало друзів на Близькому Сході і в Південній Америці.