UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві запрацював перший в Україні дитячий садок онлайн

Для проведення додаткових занять запросили відомих українців.

У Києві почав працювати перший в Україні онлайн-садок, який розрахований на дітей віком 4-6 років, повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації. Проєкт запустили в рамках Віртуальної платформи емоційної підтримки.

"Саме для наймолодших киян запрацював Дитячий садок онлайн на платформі Освітнього Хабу міста Києва. Але ми відкриті для всіх маленьких українців і закликаємо батьків долучитись до нашої ініціативи. Місто допомагає батькам під час карантину, використовуючи всі свої можливості, і ми готові підставити своє плече всім українським регіонам, які в умовах карантину опинилися сам на сам із подібними проблемами", – зазначила директорка КНП "Освітня агенція міста Києва" Бадрі Лолашвілі.

Онлайн-садок працюватиме під час карантину з понеділка до п'ятниці, окрім святкових днів. Як зазначили в КМДА, діти зможуть "відвідати" цікаві та корисні заняття, які проводитимуть фахівці. Усі заняття також доступні у записі на постійній основі.

Розклад занять, який не змінюватиметься, такий:

10:00 – казка-йога;

11:00 – англійська для дітей;

12:00 – розвиваючі заняття.

"Даний проєкт вже викликав великий інтерес як серед батьків, так і серед українських селебріті. Наразі, в рамках дитячого садочка онлайн, ми запросили відомих українців провести додаткові заняття, і сподіваємось, що вони не залишаться осторонь. Ми запрошуємо публічних осіб провести власне заняття онлайн для дітей. Це може бути і майстер-клас, і читання казки, і будь-яка інша активність – головне, щоб це було щиро та від душі", – розповіла директорка Освітнього Хабу Києва Марія Богуслав.

Нагадаємо, з 12 березня у зв'язку з поширенням коронавірусу по всій Україні діє карантин. Зокрема, уряд закрив усі навчальні заклади, а навчання відбувається в дистанційному режимі.

6 квітня в Україні стартував проєкт "Всеукраїнська школа онлайн", в рамках якого в ефірах українських телеканалів викладаються 11 шкільних дисциплін.

Докладніше про те яким викликом може стати дистанційне навчання в Україні, читайте в статті Оксани Онищенко "Онлайн пшеницю жала" та в матеріалі Інни Совсун "Обираючи дистанційне навчання, ми не повинні обирати між доступністю і якістю" для ZN.UA.