UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві побудують другу чергу музею Голодомору за 700 млн грн

Держава готова профінансувати половину.

Проектна вартість будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" становить 700 млн грн, з яких держава профінансує 50%, а решта - українські міста і меценати. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Перша черга була побудована, другу чергу ми завершили проектування за цей рік, погодили проект ЮНЕСКО, що дуже важливо. Зараз тривають подальші всі тендерні процедури та інші", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу "Прямий".

Проектна тривалість будівельних робіт становить 2 роки. За словами прем'єра, з наступного року за 24 місяці має бути завершено будівництво цього комплексу. При цьому він підкреслив, що будівництво даного комплексу є "справою честі".

"Сьогодні близько 700 млн грн вартість, але ми подивимося, як можна оптимізувати – буде дешевше. Ми 50% виділимо від держави, потім, я абсолютно відкрито можу сказати, що звернуся до міст, великих міст України, які мають фінансові ресурси, для того, щоб кожен зробив свій внесок ", - додав прем'єр.

За його словами, представники української діаспори також повинні взяти участь у фінансуванні цього проекту за допомогою благодійних внесків.

Зазначимо, що три чверті громадян України (77%) згодні з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу.

Детальніше про Голодомор читайте у статті Сергія Махуна "Голодомор 1932-1933: Як "горіла життя" українських селян" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".