UA / RU
Підтримати ZN.ua

У «Київводоканалі» знову проводять обшуки

Знову шукають докази розкрадання коштів. 

Київська міська прокуратура і Нацполіція влаштували обшуки складських приміщень «Київводоканалу» через підозру робітників підприємства у корупції. Слідчі дії проводять на виконання ухвал слідчого судді в межах відповідного кримінального провадження, повідомляє Прокуратура Києва.

Згідно з матеріалами слідства, у 2018-2020 роках «Київводоканал» уклав із суб’єктом господарювання низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування тощо.

На думку слідчих, підрядне підприємство відобразило у бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарські операції з групою підприємств, які мають ознаки фіктивності, у яких нібито було закуплено обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього, що дозволило заволодіти коштами «Київводоканалу» в особливо великих розмірах.

7 лютого  слідчі проводять огляди у складських приміщеннях «Київводоканалу» з метою встановлення фактичного місцезнаходження обладнання для водопостачання та комплектуючих до нього, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень. До цього прокуратура спільно з Нацполіцією провела обшуки у підрядної організації.

Читайте також: СБУ та прокуратура проводять обшуки на ГЗК Ахметова у Кривому Розі

Це вже не перші обшуки у «Київводоканалі» за останній рік. У липні в компанії проводило обшуки Державне бюро розслідувань у справі про привласнення коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів Києва. У жовтні Київська міська прокуратура проводила обшуки у кількох комунальних компаніях, серед яких був «Київводоканал»: тоді шукали докази розкрадання понад 2 млн грн державних коштів.