UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві військові розкрадали та збували майно місцевої ТРО – ДБР

Майно продавали через інтернет зі знижкою.

У Києві злочинна група у складі військовослужбовців та цивільних осіб організували схему з привласнення та продажу майна однієї з бригад Територіальної оборони Києва. Зловмисники вкрали речей щонайменше на 3,6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

зазначається, що військовослужбовці  в цій схемі займались незаконним списанням майна (бронежилети, шоломи, зимові/літні комплекти одягу, взуття), яке вивозилось на іпровізований склад в гаражне приміщення, далі цивільні особи займались його продажем.

Читайте також: Росія отримує військову перевагу в Україні – голова військової розвідки Норвегії

"Так, під час обшуків правоохоронці виявили великі запаси речового майна, які члени злочинної групи мали намір продати через інтернет-майданчики. Вони зрізали бирки з продукції, які вказували що майно власність ЗСУ та не призначено для продажу іншим особам. Організатора та 2 осіб, один з яких військовослужбовець, затримано «на гарячому» під час продажу військового майна на суму понад 2 млн грн зі «знижкою» у майже 50%", - повідомляють у ДБР.

Організатору оборудки та учасникам повідомлено про підозру у привласненні військовослужбовцем іншого військового майна, вчинене військовою службовою особою зі зловживанням службовим становищем, в умовах воєнного стану, організованою групою, бувши в ній організатором та пособником, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 410 КК України.

Санкція статті передбачає покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося про те, що військовому посадовцю, через якого відсутня на службі жінка отримала 500 тис. грн "бойових", оголосили про підозру.