UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві стоятиме ялинка. Хто за це заплатить?

З бюджету країни та міста на це не піде ані копійки, обіцяють у Folk Ukraine.

Голова Folk Ukraine Ігор Добруцький розповів, що цього року, як і минулого, у Києві стоятиме ялинка на різдвяні та новорічні свята. В коментарі виданню "Вечірній Київ" він зауважив, що її коштом меценатів встановлять на Софіївській площі. 

Цього року оздоблення ялинки також буде тематичним. Втім, деталі поки що тримають в таємниці, про все згодом розповість мер Києва Віталій Кличко. 

"Як і торік, на локації не буде фудкортів, а ялинка, її оздоблення, іграшки, а також генератор для освітлення будуть коштом меценатів. З державного і міського бюджету не витратять ані копійки", — зазначив Добруцький.

Він також не розповів, коли саме підсвітять ялинку. Минулого року це відбулося 19 грудня, у День святого Миколая. Втім, цього року це свято українці повинні відзначати вже 6 грудня. 

Читайте також: Ялинка за 720 тисяч грн: в "Укрзалізниці" викрили розкрадання

Нагадаємо, Національний заповідник "Софія Київська" оголосив тендер на реставрацію покрівлі, конструктивних систем, а також на позолоту куполів. За даними порталу "Прозорро", вартість робіт становитиме 79 млн 203 тис. гривень. Щодо недоречного використання бюджетних коштів вже висловилися представники Спілки ветеранів війни. Вони також звернулися до Держаудитслужби.