UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві розпочалася зустріч Зеленського з президентом Грузії Зурабішвілі

Перша в історії жінка-президент Грузії також зустрінеться зі Шмигалем та Разумковим.

У Києві в середу, 23 червня, проходить зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, офіційну церемонію зустрічі транслює Офіс президента України в Facebook.

Після зустрічі глави держав проведуть пресконференцію. Крім того заплановані зустрічі керівниці Грузії з прем'єр-міністром Денисом Шмигаль і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Раніше Управління Державної охорони України попередило, що 22-23 червня через офіційний візит пані Зурабішвілі в Києві можливі незначні обмеження дорожнього руху в центральній частині міста, а також на деяких вулицях Дарницького району.

Читайте також: Посол Грузії повернувся до Києва

Нагадаємо, у травні минулого року президент Володимир Зеленський призначив експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

У посольстві Грузії відразу попередили про те, що таке призначення у Тбілісі можуть розцінити як недружній крок Києва. Своєю чергою прем'єр-міністр Грузії зазначив, що, якщо Саакашвілі увійде до складу українського уряду, то з України відкличуть посла.

Наступного дня після призначення Саакашвілі стало відомо, що Грузія все ж відкликає свого посла для консультацій. Та попри це, очільник грузинського МЗС тоді зазначив, що "Грузія не розглядає розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства".