UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві почали демонтувати головну ялинку країни: відео

Головну ялинку і зони відпочинку навколо неї почали розбирати через карантин.

Через карантинні обмеження, які почали діяти 8 січня, в Києві розпочався демонтаж головної ялинки країни. Як повідомляє «24 канал», підрядники компанії Folk Ukraine завершать роботи до 19 січня.

Розбирають не тільки ялинку, але і пов'язані з нею святкові локації і атракціони. Вхід на територію, де розташовується ялинка, закритий металевою огорожею, всередину нікого не пускають. Демонтаж почався зі зняття всіх іграшок та гірлянд. Потім розбиратимуть саму конструкцію ялинки, яка вперше була штучною.

Варто відзначити, що деякі атракціони в Києві все-таки продовжують працювати, але з дозволу Держпродспоживслужби.

Як зазначає «УНІАН», припиняють роботу дві ковзанки, розташовані під Аркою Дружби народів і на Контрактовій площі. Але все ще продовжує роботу, хоч і в обмеженому режимі, «Зимова країна на ВДНГ», тут працює каток, тюбінг-гірка і вуличні атракціони. Працюють і інші ковзанки, розташовані на вулиці.

Читайте також: У Тернополі все ж посилять карантин: "Цього вимагає уряд"

Нагадаємо, з 8 по 24 включно заборонено відвідувати кафе та ресторани, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри. Крім того, в Україні заборонені будь-які масові заходи. ZN.UA зібрало докладний список заборон. Також розповіли, що уряд дозволив продавати під час посиленого карантину.

Докладніше про те, якою є реальна ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні, читайте в статті Євгена Істербіна “Зрада/Перемога” для читачів ZN.UA.