UA / RU
Підтримати ZN.ua

У лікарні Києва наклали на себе руки двоє чоловіків з коронавірусом

Столична прокуратура тримає розслідування обставин суїциду на контролі.

22 вересня в Київській міській клінічній лікарні №4 загинули двоє пацієнтів з коронавірусного відділення.

Не виключено, що обидва чоловіки покінчили життя самогубством, повідомляє Українська правда з посиланням на прессекретарку Київської міської прокуратури Надію Максимець.

"За цими фактами зареєстровані кримінальні провадження у ч.1 ст. 115 КК України. Обставини з'ясовуються. За попередніми даними, загиблі наклали на себе руки", заявила Максимець.

Читайте також: В Україні 42% чоловіків не доживають до 65 років

Розслідування трагічних подій, що сталися 21 і 22 вересня, перебуває на контролі у столичної прокуратури.

За інформацією видання, загиблими були чоловіки 1952 і 1978 років народження. Вони лікувалися від коронавірусу.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу має негативний вплив на психічне здоров'я мільйонів людей, в тому числі через відсутність соціальної взаємодії, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус.

Через пандемію в рази зріс рівень страху і тривоги, а також порушилася робота служб психічного здоров'я.

За словами глави ВООЗ, 75% населення з проблемами в країнах з низькими і середніми доходами не отримують належного лікування в разі порушення свого стану. Однак під час пандемії ситуація погіршилася, оскільки відповідні медичні установи або почали закривати, або їх перепрофілювали на установи для лікування інфікованих коронавірусом.

У Києві за минулу добу зафіксували 270 нових випадків коронавірусом.

Серед них 136 жінок у віці від 19 до 85 років, 111 чоловіків у віці від 18 до 85 років, 11 дівчаток від 2 до 16 років і 22 хлопчика від 7 місяців до 16 років. Також захворіли 8 медиків.

Урядом встановлено певні стандарти психологічної допомоги і забезпечено якість підготовки і навчання фахівців, щоб зіткнувшись з проблемами психічного здоров'я, кожен українець міг отримати відповідальну цим стандартам допомогу, але чи працює це? Подробиці в матеріалі Алли Котляр "Психічне здоров'я. Подбай про себе сам".