UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві на карантин закрили Свято-Феодосіївський монастир

Він розташований неподалік Києво-Печерської лаври.

Коронавірус виявили серед мешканців Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря у Києві, через що його закрили на карантин. Про це повідомляється на сторінці монастиря в Facebok.

"У зв‘язку з встановленням серед тих, хто проживає в монастирі, осіб з підтвердженням захворювання через коронавірус, відповідно до карантинних приписів Свято-Феодосіївський монастир закривається для відвідування. Просимо молитов за одужання хворих та подолання згубної пошесті", — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Новий адаптивний карантин: в Кабміні розповіли про заборони для кожної зони

Свято-Феодосіївський ставропігійний чоловічий монастир належить Православній Церкві України, розташований на Печерську біля Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, що в Україні зняли обмеження на відвідування храмів. З 25 травня карантину у столиці відкрилася Києво-Печерська лавра, яка була два місяці закрита для парафіян. Церкви працюють у відповідності з нормами, які визначені Кабінетом Міністрів. Під час другого і третього етапів послаблення карантину віруючі повинні дотримуватися дистанцію під час богослужінь. Згідно з правилами, на кожні 10 кв. м повинні бути присутніми не більше 1 людини.

З 1 червня в Україні починається третій етап ослаблення коронавирусного карантину. Сьогодні в областях, де дозволяє епідеміологічна ситуація, відкриються фітнес-центри, басейни і спортмайданчики, а також запрацює система пасажирських перевезень.