UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Херсоні рівень води піднявся на два метри — глава ОВА

Ця межа може підвищитись ще на метр.

Глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що в Херсоні  рівень води через  підрив окупантами  Каховської ГЕС вже піднявся на два метри, інформує херсонське ЗМІ.

"Зараз ми бачимо підвищення рівня води в місті Херсоні, близько двох метрів. Орієнтовно, ця межа може підвищитись ще на метр. Тобто плюс три метри – максимальне, що може відбутися при такому витоку води. … Є загроза більшого підмиву гідростанції. Якщо це станеться, то буде зруйновано дамбу і близько за годину ми можемо побачити в Херсоні на ще плюс три метра підвищення рівня води  і це вже критична ситуація. На зараз такої ситуації немає. Це найгірший варіант, який може бути", – пояснив Прокудін.

Він прогнозує, що після максимального підняття вода піде море чи лиман.

Нині тримає евакуація населення з області.

Читайте також: Науковець розповів, яку площу може затопити вода через підрив дамби Каховської ГЕС

Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської гідроелектростанції в ніч на 6 червня затоплено значну частину прибережних територій вниз за течією Дніпра, в тому числі міста Херсон, Нова Каховка та інші. Поки українська влада евакуйовує населення із правого берегу річки, найгірша ситуація складається на лівому березі Дніпра, який тимчасово окупували російські війська.

Більше новин по цій темі шукайте у спецтемі ZN.UA.