UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Харківському університеті обрали нового ректора

Віля Бакірова на чолі ХНУ ім. В.Н. Каразіна змінить Тетяна Кагановська.

Перемогу в другому турі виборів ректора Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна здобула декан юридичного факультету Тетяна Кагановська. Вона випередила свого суперника Ігоря Гірку, декана фізико-технічного факультету, більш ніж на 200 голосів. Підсумковий протокол пресслужба ХНУ опублікувала ввечері в середу, 2 червня.

З 2490 зареєстрованих виборців на дільниці прийшли 2205. 940 з них проголосували за Гірку, 1166 - за Кагановську. 84 не підтримали обох кандидатів, 15 - зіпсували бюлетені.

Для перемоги в другому турі необхідно було набрати 50% + 1 голос від кількості тих, хто прогосував. Кагановська отримала 52,88%, Гірка - 42,63%. Проти всіх проголосували 3,81% виборців.

У першому турі 26 травня Кагановська отримала 991, а Гірка - 710 голосів. Третє і четверте місця посіли декан радіофаку Сергій Шульга і декан фізфаку Руслан Вовк. Жодному з кандидатів не вдалося заручитися підтримкою 50% виборців, тому було оголошено другий тур.

Відзначимо, право голосу на виборах в університеті мають 2490 осіб: всі штатні наукові та науково-педагогічні працівники, а також 174 представники технічного персоналу і 398 виборщиків з числа студентів.

Читайте також: Віль Бакіров залишиться на керівній посаді після обрання нового ректора ХНУ ім. Каразіна

Віль Бакіров, який керував ХНУ понад 20 років, оголосив про свою відставку до завершення терміну контракту.

Про підсумки «епохи Бакірова» й атмосферу виборів ректора ХНУ — в матеріалах Сергія Жукова «Не розумію людей, які приростають до крісел» і «На порозі змін» для читачів ZN.UA.