UA / RU
Підтримати ZN.ua

У очільника Мінрегіону виявлено коронавірус

Стан здоров'я міністра задовільний.

У міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова виявлено коронавірус.

Глава відомства пішов на двотижневу самоізоляцію, написав сам Чернишов на сторінці Facebook.

Міністр уточнив, що відчуває себе добре і буде продовжувати працювати дистанційно.

"Отримав позитивний тест на COVID-19. Відчуваю себе добре. Температура нормальна. Все супер", - повідомив Чернишов.

Читайте також: ВООЗ: Смертність від коронавірусу в Європі зросте в 4-5 разів

В кінці вересня коронавірус був підтверджений у заступника міністра культури Ростислава Карандєєва, а сьогодні COVID-19 виявлено у народного депутата Сергія Тищенко.

Напередодні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) встановила нове епідемічне зонування в Україні, яке почне діяти з 19 жовтня.

Так, рішенням комісії відразу вісім обласних центрів виявилися в "червоній" зоні епідемічної небезпеки: Івано-Франківськ, Полтава, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів.

Станом на п'ятницю в Україні коронавірус підтвердили у 287 231 особу. За добу хвороба виявили у 5 992 осіб. При цьому 5 394 - померли (92 за добу), 121 919 (2269) - одужали. Про це повідомляє Рада нацбезпеки і оборони України.

Попереднє найбільше значення було встановлено 9 жовтня, тоді за добу захворіло 5 804 людини.

На початку вересня ZN.UA писало про прогнози, згідно з якими до кінця жовтня цифра щоденних нових випадків зараження коронавірусом виросте до 5-6 тисяч, а заповнені койко-місця в лікарнях - до 40 тисяч. Яка ситуація з поширенням коронавірусу в Україні складається в реальності читайте в матеріалі Алли Котляр "COVID-19: боротьба вручну".