UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДУС більше не буде кузні керівних кадрів – розпорядження уряду

Кабмін реорганізував Національну академію державного управління при президенті України та передав її МОН.

У Державного управління справами більше не буде власної академії керівних кадрів. Уряд 24 лютого реорганізував Національну академію державного управління при президенті України та її регіональні інститути. Згідно з розпорядженням, тепер їх приєднають до національних університетів.

Рішення реалізують таким чином:

Президент Володимир Зеленський дозволив передати Національну академію держуправління Міністерству освіти й науки ще в листопаді 2020 року. В указі йшлося про те, що це робиться “З метою впорядкування використання об'єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами”.

Читайте також: Експерт: Команда Зеленського проігнорувала реформу держуправління, повернувши масове призначення "своїх"

Наприкінці січня Державне управління справами повідомило про передачу Міністерству освіти та науки цілісного майнового комплексу Національної академії держуправління при президентові. Тоді в ОПУ заявили про те, що завдяки приєднанню НАДУ до університетів колектив співробітників і слухачі академії, співтовариство випускників буде ще більше можливостей для поглиблення міжнародного контексту освітньо-наукової діяльності, поліпшення якості підготовки слухачів.