UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДТЕК розповіли, як довго українці сидітимуть без світла сьогодні

Попри запевнення компанії, "Ясно" повідомляє, що екстрені відключення будуть застосовуватися не лише в області, а подекуди й в столиці. 

Держкомпанія НЕК "Укренерго" застосовує стабілізаційні відключення електроенергії в більшій частині країни, проте що стосується Київської області, то там будуть і аварійні відключення. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК. 

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4 годин для кожної групи споживачів", – йдеться в першому повідомленні компанії.

Перевірити, коли саме будуть вимикати світло за конкретною адресою можна або тут, або тут. (Якщо посилання не працює, це означає, що сайт перенавантажений, варто зачекати). 

Проте згодом компанія попередила у чат-боті в Telegram, що екстрені відключення все ж будуть застосовуватися - в Київській області. 

"В регіоні відбуваються екстрені відключення світла, - йдеться в повідомленні. - Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не діють". 

І хоча ДТЕК повідомляє, що екстрені відключення будуть лише в області, компанія "Ясно" попереджає про них і тоді, коли вводити деякі адреси безпосередньо у місті Київ. Тож існує два варіанти: або у столиці теж будуть екстрені вимкнення, або на сайті "Ясно" збій і він працює некоректно. 

Читайте також: Відключення світла: як треба одягатися на вулицю ввечері

Нагадаємо, в Україні в окремих районах можуть запровадити графіки включення, а не виключення. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що значні обмеження електропостачання по країні триватимуть ще доволі довго. Загалом в середньому без світла залишаються близько 40% споживачів, а прогнозувати, коли ситуація зміниться, поки неможливо.