UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донецькій області від коронавірусу померла головлікар міськлікарні Покровська

Лікарка стала четвертою жертвою хвороби в регіоні за останню добу.

12 вересня в місті Покровск Донецької області від коронавірусу померла головний лікар міської лікарні - четверта жертва хвороби в регіоні за минулу добу.

Про летальний кінець написав голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Кириленко на сторінці в Facebook.

"Новий сумний рекорд Донецької області. За добу - чотири смерті від коронавірусної хвороби. COVID-19 забрав життя 80-річної мешканки Мар'їнського району, 79-річного маріупольця, 63-річної мешканки Лиманської ОТГ та 63-річної покровчанки, головного лікаря Покровської міської лікарні Наталі Кандибка", - написав глава області.

За 11 вересня в Донецькій області виявили 84 нові випадки COVID-19, серед яких шестеро дітей і четверо медпрацівників: 23 - в Маріуполі (у тому числі 3 дітей); 20 - в Краматорську; 7 - в Великоновосілківському районі (в тому числі 1 дитина) 6 - в Слов'янську; 5 - в Мар'їнському районі; по 3 - в Бахмуті, Білозерському (в тому числі 1 дитина), Миколаївці і Черкаській ОТГ; по 2 - в Вугледарі, Добропілля і Олександрівської ОТГ; по 1 - у Мірнограді (в тому числі 1 дитина), Торецькому, Новогродівці, Святогірську та Костянтинівському районі.

"Пандемія продовжує стрімке поширення по Донецькій області. Тому закликаю всіх до відповідальної поведінки", - закликав Кириленко в соцмережі.

В Україні за минулу добу виявили 3103 нових випадки зараження коронавірусу, з початку епідемії всього їх зафіксовано 151 859.

У Донецькій області з початку пандемії на COVID-19 захворіли 2026 осіб, з них 1 114 одужали, 29 випадків - смертельні.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Україна йде не по найкращому сценарії поширення коронавірусної інфекції. Міністр зазначив, що в країні може не вистачити лікарів, незважаючи на такі темпи поширення хвороби.

За його словами міністра, в Україні найнижчий коефіцієнт летальності. Незважаючи на це, швидкі темпи поширення хвороби, викликані насамперед недотриманням правил карантину, можуть привести до колапсу.

Що не зробила влада для боротьби з епідемією за вісім місяців і що зобов'язана почати робити прямо зараз, читайте в матеріалі ZN.UA "Коронавірус: Хибна вагітність влади".