UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі зафіксували три ворожі порушення бойовиками режиму припинення вогню

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

Упродовж середи, 19 серпня, на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано. Українські військовослужбовці у районах виконання завдань дотримуються режиму припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника. Про це повідомили в штабі ООС в четвер, 20 серпня.

"Поблизу Луганського та двічі біля Попасної зафіксовано вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї. В усіх випадках поодинокі постріли були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували", - йдеться в повідомленні штабу. 

Зазначається, що за минулу добу, українські військовослужбовці задокументували три ворожі порушення режиму припинення вогню.

"Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами", - повідомляється в ранковому зведенні.

Від початку доби, 20 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано.

Читайте також: Засідання ТКГ щодо Донбасу: Росія намагалася блокувати переговори

Згідно з підсумками РНБО трьох тижнів перемир'я в зоні ООС, режим повного і всеосяжного перемир'я в зоні проведення операції Об'єднаних сил, оголошений три тижні тому, в цілому підтримується. А його порушення не мають системного характеру.

Нагадаємо, з 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення.