UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі задокументовано одне порушення режиму припинення вогню - штаб

Декілька пострілів зі стрілецької зброї пролунало біля Мар’їнки

Упродовж середи, 26 серпня, на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів противника не зафіксовано. Минулої доби задокументовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил в четвер, 27 червня.

Зазначається, що декілька пострілів зі стрілецької зброї пролунало біля Мар’їнки.

"Ворожі провокації не несли загрози нашим воїнам, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає", - уточнили військовослужбовці. 

Від початку доби, 27 серпня, у смугах відповідальності наших бойових бригад обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не відмічено, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша.

"Українські військовослужбовці продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові надати відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю", - відзвітували у штабі. 

Читайте також: Підірвалися на протипіхотній міні: У штабі ООС розкрили подробиці поранення морпіхів на Луганщині

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.