UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі за добу бойовики 11 разів відкривали вогонь по українських позиціях – штаб ООС

Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

У Донбасі за минулу добу, 23 листопада, бойовики російсько-окупаційних військ 11 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, двічі з забороненого Мінськими угодами озброєння. Як повідомив у Facebook прес-центр штабу операції Об'єднаних сил (ООС), двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Бойовики обстрілювали українські позиції в районах Станиці Луганської, Кримського, Золотого, Троїцького, Пісків, Верхньоторецького, Мар'їнки і Березового.

У штабі ООС повідомили, що з мінометів калібру 82 мм і зенітної установки ЗУ-23-2 незаконні збройні формування обстрілювали позиції української армії поблизу хутора Вільний. Опорні пункти біля Троїцького противник обстріляв протитанковими керованими ракетами і 120 мм мінометами.

З початку поточної доби, 24 листопада, бойовики один раз обстріляли оборонні укріплення ОС поблизу Кримського. Вони також відкривали вогонь зі стрілецької зброї і мінометів 82-го калібру. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

За даними української розвідки, за добу двоє бойовиків були знищені, ще один отримав поранення.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили безстрокове припинення вогню з 29 серпня у зв'язку з початком навчального року - "шкільне перемир'я". Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися російсько-окупаційними формуваннями. Окупанти у перший же день проігнорували й "шкільне перемир'я", продовживши обстрілювати позиції ЗСУ.

Докладніше про перспективи війни в Донбасі, модернізацію ЗСУ та способи нанесення непоправної шкоди російським окупантам читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна на Донбасі: як примусити Путіна до миру?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".