UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі стріляли біля Богданівки, застосували міномети 82-го калібру – ООС

Поранених упродовж минулої доби немає. 

Упродовж понеділка, 18 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у вівторок, 19 січня. 

Зазначається, що противник стріляв неподалік населеного пункту Богданівка. Збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь з міномету 82-го калібру.

"Про факт порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає", - повідомили українські військові. 

Від початку вівторка, 19 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Читайте також: У районі ООС нагородили нацгвардійців: фоторепортаж

Нагадаємо, з 00:01 27 липня в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За словами президента Володимира Зеленського, на Сході встановилося і триває найдовше з 2014 року перемир'я. Однак майже не було діб без обстрілів. При цьому за час перемир'я в зоні ООС загинули щонайменше сім українських військових, 20 бійців були поранені.