UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Донбасі боєць ЗСУ підірвався на вибуховому пристрої

Потерпілий був доставлений в лікарню.

19 вересня повідомляється, що в Донбасі під час гасіння пожежі на невідомому вибуховому пристрої підірвався український боєць.

Про це пише пресцентр штабу ООС на сторінці в Facebook.

За добу бойовики здійснили обстріл поблизу населеного пункту Водяне з підствольного гранатомета. У той же час поблизу Новотошківського окупанти обстрілювали українські позиції з великокаліберного кулемета, йдеться в повідомленні.

"Крім того, неподалік Залізного військовослужбовці Збройних Сил України ліквідували осередок займання сухої трави. Під час гасіння пожежі здетонував невідомий вибуховий пристрій, в результаті чого один український захисник отримав поранення", - повідомляє штаб.

Читайте також: Режим тиші зберігається, але з провокаціями - Зеленський

Відзначається, що воїна оперативно доставили в медичний заклад, де йому надано кваліфіковану медичну допомогу.

Напередодні бойовики російсько-окупаційних формувань в черговий раз обстріляли позиції Об'єднаних сил, порушивши умови повного і всеосяжного припинення вогню. У п'ятницю, 18 вересня, противник зробив дві збройні провокації. Збройні сили України на них відповідали. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

Міністерство оборони видало наказ, згідно з яким військових в Донбасі повинні штрафувати за ведення вогню у відповідь без наказу командира для дотримання перемир'я.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, який також опублікував відповідну телеграму з наказом МО.