UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпродзержинську у пам'ятника Леніну відбили ніс і підборіддя

За інформацією місцевих жителів, монумент Леніну був пошкоджений в ніч на Покрову, 14 жовтня. У той же день в місті на парканах і мостовому переході з'явилися написи "УПА - боротьба триває".

У Дніпродзержинську невідомі пошкодили пам'ятник Леніну - за повідомленням місцевих жителів, у кам'яної скульптури в районі "Соцмісто" відбили ніс і підборіддя.

У Дніпродзержинському міському управлінні міліції факт пошкодження скульптури підтвердили, проте зазначили, що жодних заяв зі скаргами не надходило. Одночасно в Баглійському районному відділі УМВС Дніпродзержинська заявили , що точно не знають, коли саме це сталося, а відповідальність за збереження скульптури несуть міські комунальні служби, пише "Радіо Свобода".

У мережі з'явилося відео пошкодженого пам'ятника (відео користувача Youtube Сергія Петренко).

За даними місцевих жителів Дніпродзержинська, монумент Леніну був пошкоджений в ніч на Покрову, 14 жовтня. У той же день в місті на парканах і мостовому переході з'явилися написи "УПА - боротьба триває". Відповідальність за ці дії поки на себе ніхто не взяв.

Нагадаємо, 19 червня Шевченківський районний суд Києва визнав винними в хуліганстві п'ятьох активістів організацій "Конгрес українських націоналістів" і "Тризуб" ім. Степана Бандери, які в 2009 році відбили ніс і кисть лівої руки пам'ятнику Леніну в центрі Києва. Миколі Коханівському дали 3 роки обмеження волі з випробувальним терміном 2 роки, Олександру Задорожному, Андрію Тарасенку, Богдану Франту та Івану Срібному - по 2 роки обмеження волі з випробувальним терміном 2 роки.

Коментуючи рішення суду, адвокат націоналістів Сидір Кізін зазначив: "Ми категорично не згодні з таким вироком суду. Хлопці діяли виключно в рамках закону і виконували указ президента України. Ми будемо оскаржувати вирок в апеляційному суді".

Напередодні в суді націоналісти виступили з останнім словом, зазначивши, що своєї провини не визнають, оскільки їх дії були спрямовані на захист честі і гідності української нації. !zn

Читайте також:

У Бердичеві пам'ятнику Леніну відрізали голову (відео)

Націоналісти, що пошкодили київський пам'ятник Леніну, отримали умовні вироки

У Смілі Черкаської області демонтують пам'ятник Леніну

Суми позбудуться двох пам'ятників Леніну