UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі в будинку для літніх людей сталася пожежа, є загиблі

Адміністратора закладу затримала поліція.

У Дніпрі сталася пожежа у приватному будинку для літніх людей. Як повідомляє пресслужба Нацполіції Дніпровської області, загинуло п'ятеро осіб. 

Усі вони - жінки віком від 75 до 89 років. 

Причина загоряння - коротке замикання на другому поверху будинку. Правоохоронці вважають, що жінки померли через отруєння чадним газом. 

Адміністратора закладу затримала поліція. Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 270 ККУ - порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: Потужна пожежа під Києвом. Горить ангар — відео

21 січня в Харкові у двоповерховому житловому будинку по вул. Нижня Гиєвська, 150-б, переобладнаному під будинок літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. У приміщенні на момент загоряння перебувало 33 людини, 15 з них загинули.

Пансіонат працював нелегально, без будь-яких дозвільних документів. В одному дворі з ним розташовувався реабілітаційний центр для наркозалежних, який належить тому ж власнику.

Уряд створив держкомісію для з'ясування обставин трагедії, а президент Володимир Зеленський доручив тодішньому голові МВС Арсену Авакову взяти розслідування "під особистий контроль".

Після пожежі влада виявила в Харкові та області ще 32 підпільних пансіонати для літніх людей.

Поліція затримала власника згорілої будівлі, орендаря, його дружину та адміністратора закладу.