UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Дніпрі показали унікальні для України тролейбуси

Тролейбуси, які можуть працювати без контактної мережі, зібрали на "Південмаші", але з білоруських комплектуючих.

В Дніпрі почали обкатувати на міському маршруті два нових тролейбуса Т-203, які можуть працювати не тільки від контактної мережі, але і на літій-іонних акумуляторах. Таких батарей вистачить не менше ніж на 15 км руху, з ними тролейбуси зможуть об'їжджати перешкоди на дорозі і берегти екологічний баланс.

Як повідомили в прес-службі мерії Дніпра, нові тролейбуси почали працювати на новій гілці, яка прокладена в місті вперше за останні 25 років.

"Нові тролейбуси мають плавний хід, добре набирають швидкість і маневрують. Місто купує новий рухомий склад. Це була одна з моїх обіцянок. І ми будемо відроджувати муніципальний електротранспорт", – зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

Тролейбуси зібрані на заводі "Південмаш" з комплектуючих білоруського виробництва. Вартість двох таких машин становить 15,6 млн грн. Кожен тролейбус зможе перевозити в цілому 107 пасажирів.

Як зазначили у міськраді, такі тролейбуси унікальні для України: в інших містах електротранспорт з автономним ходом застосовує дизельні генератори або здатні рухатися без електрики лише на невеликі відстані.

Раніше повідомлялося, що в Києві за рекомендацією Світового банку змінили кілька тролейбусних маршрутів.