UA / RU
Підтримати ZN.ua

У дитсадках Києва скасували пільги на харчування дітей

У Києві за харчування дітей батьки будуть оплачувати повну вартість.

У 2021 році в міському бюджеті Києва не передбачено коштів на часткову компенсацію коштів за харчування дітей в комунальних дитсадках. Фінансування буде проводитися тільки для пільгових категорій, повідомив в.о. першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

"Харчування дітей в садочках з цього року буде фінансуватися повністю за рахунок батьків. Втім, вони будуть оплачувати виключно ті дні, коли дитина фактично перебувала в садку... Ми повинні припинити ганебну практику, коли з батьків збирали гроші на "штори" і чітко направити фінанси на потреби садів, а батькам залишити тільки одну статтю фінансування - харчування дітей", - підкреслив він, передає прес-служба КМДА.

Він додав, що оплачувати батьки будуть виключно за дні фактичного перебування дитини в саду.

Раніше міська влада платила 30% від повної вартості харчування дітей в дитсадках. Відвідування дитини саду обходиться міському бюджету в 4,5 тис. грн. на одну дитину в місяць.

Загалом фінансування дошкільної освіти у 2021 році заплановане на рівні 6,2 мільярда грн.

Читайте також: «Укрзалізниця» відновила послуги харчування в пасажирських поїздах

Раніше повідомлялося про те, що МОЗ розробило норми і порядок організації харчування дітей в навчальних закладах.

На початку року у 25% з 8 тис. шкільних меню були порушені норми натурального харчування. Тоді в Держпродспожвслужбі відзначили, що недотримання перспективних меню в закладах освіти викликано, зокрема, обмеженим асортиментом продуктів харчування в установах освіти.

При цьому в минулому році в закладах загальної середньої освіти норми харчування в середньому виконувалися тільки на 64-83%.