UA / RU
Підтримати ZN.ua

У червні може статися новий спалах коронавірусу — Степанов

Проте він не буде таким потужним, як попередні. 

Глава МОЗ Максим Степанов підозрює, що у червні, після Великодніх та травневих свят, може статися новий спалах коронавірусної хвороби. Про це він зауважив під час ефіру на телеканалі "Україна 24". 

"Щодо нашого прогнозу, ми очікуємо певне зростання кількості захворілих десь у червні 2021 року, через 3-4 тижні після травневих свят. До якої кількості ми можемо дійти – це залежатиме від того, яка буде мобільність населення, як люди переміщуватимуться, як люди святкуватимуть Великдень. Тоді уже ми зможемо сказати, що ми далі прогнозуємо", - зауважив Степанов. 

Він впевнений, що таких потужних спалахів, як були в Україні з початку лютого, не буде. 

Читайте також: В Україні за добу зафіксовано понад вісім тисяч нових випадків зараження коронавірусом

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов анонсував введення "особливого режиму" на Великдень і травневі свята.

Вважається, що головний наш захист від ковіду — антитіла. Ті, хто перехворів на ковід, думають, що принаймні пів року можуть спати спокійно, бо мають багато антитіл. Інші заміряють їх рівень із таємною надією — а раптом я вже перехворів безсимптомно і мені навіть на щеплення можна не поспішати? Та виявляється, захищають від ковіду не антитіла. А що? І наскільки ефективні різні вакцини, у тому числі й китайська CoronaVac, якою зараз починають вакцинувати українців? Про це в інтерв′ю ZN.UA "Для захисту від ковіду антитіла не мають значення" розповів патофізіолог Віктор Досенко.