UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чернівецькій області дві реанімації на 100% заповнені ковідними пацієнтами

Пацієнти з коронавірусом пізно звертаються за медичною допомогою.

У Чернівецькій області дві реанімації в лікарнях для лікування хворих коронавірусом пацієнтів, заповнені на 100%.

Про це йдеться в даних інформаційної панелі області.

Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний, зазначив, що ця ситуація виникла через те, що люди пізно звертаються за медичною допомогою і лікарям частіше доводиться госпіталізувати хворих вже у важкій формі.

"На сьогодні ми спостерігаємо загальну динаміку зниження захворюваності. Однак не можу сказати, що якесь відділення простоює порожнім. Річ у тім, що кількість хворих зменшується і запущених випадків стає більше. Люди пізно звертаються за медичною допомогою - їх терміново доводиться госпіталізувати з низької сатурацією. Тому ми поки не можемо похвалитися зменшенням пацієнтів в госпітальних базах ", - цитує Укрінформ Олега Чорного.

Читайте також: У ВООЗ відзначають зниження швидкості поширення COVID-19 в світі

Зараз всі 19 госпітальних баз Чернівецькій області для хворих COVID-19 працюють у звичайному режимі. Перепрофілювати жодне ковідне відділення на роботу в докарантинний період найближчим часом не планують.

Станом на 2 лютого в Чернівецькій області зафіксували 45 641 випадок інфікування COVID-19, з них 39 237 пацієнтів одужали, а 877 осіб померли.

Раніше повідомлялося, що зростання кількості нових випадків захворювання COVID-19 з 26 січня по 1 лютого 2021 року зафіксовано в Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Вінницькій областях.

Про це йдеться в огляді епідемічної ситуації за минулий тиждень, оприлюдненому на сайті Національної академії наук (НАН) України.

В цілому по країні кількість нових випадків захворювання і летальних випадків скорочується, але темпи скорочення при цьому сповільнилися.

"В цілому в Україні картина перестала бути однорідною, в більшості регіонів триває стабільне загасання. Оскільки до кінця не зрозумілі причини збільшення кількості випадків в західних регіонах, то складно передбачити подальший розвиток ситуації. Зростання може бути викликаний зневагою карантинними обмеженнями в курортних і гірськолижних регіонах, а може, викликаний появою нових мутацій вірусу і сприятливими для нього погодними умовами", - наголошується в дослідженні НАН.

Динаміка в зазначених регіонах викликає занепокоєння, тому існує необхідність додаткового аналізу причин і вжиття додаткових заходів щодо стримування поширення епідемії.

В Івано-Франківській і Закарпатській областях зафіксовано зростання нових госпіталізацій, а також збільшується відсоток летальності серед нових випадків.

В Україні 1 223 879 випадків COVID-19. Протягом понеділка, 1 лютого, виявили 2 394 нових випадки коронавірусної хвороби. Зокрема, захворіли 117 дітей і 213 медпрацівників. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Протягом понеділка госпіталізували 833 людини. 156 осіб померли від ускладнень хвороби (за весь час пандемії в країні - 22 924), 11 457 осіб одужали (за весь час пандемії в країні посилання - 1 035 372).

За добу було проведено 31 620 тестувань (зокрема методом ПЛР - 16 589, методом ІФА - 15 031). За весь час пандемії в Україні проведено 6 274 464 ПЛР-тестування.