UA / RU
Підтримати ZN.ua

У будинки киян подається безпечна вода – «Київводоканал» на тлі чуток про отруйні речовини в Десні

Проте поки закликали утриматися від купання у річці.

У будинки мешканців Києва подається безпечна вода, якість якої постійно контролюється. Чутки про те, що у річці Десна знайшли отруйні речовини, не відповідають дійсності.

Таку заяву опублікували на сайті КМДА з посиланням на ПрАТ «АК «Київводоканал». Там запевняють, що водопідготовкою та водопостачанням у столиці під контролем.

Читайте також: Не тільки воду: п’ять напоїв, які можна дати дитині в школу

«Фахівці «Київводоканалу» постійно відбирають проби води. Будь-які зміни річці оперативно помітять та за потреби скоригують очистку та знезараження води. Наразі загроз для споживачів немає», – додали комунальники.

Щодо якості води мешканців столиці закликають довіряти лише інформації, опублікованій на офіційних ресурсах «Київводоканалу» та Київської міської державної адміністрації.

Напередодні Держрибагентство повідомило, що росіяни отруїли воду у річці Сейм, яка є притокою Десни, у межах Сумської області. Там виявили значне перевищення забруднюючих речовин, зокрема, амонію та завислих речовин. У результаті цього у річці масово загибла риба. Забруднення поширилось по акваторії річки Сейм у межах Сумської області і дісталося Чернігівщини біля міста Батурин.

Читайте також: Важливо знати: як діяти у випадку відсутності водопостачання

У межах Київської області отруйних речовин не виявили, проте рекомендують поки утриматися від купання, вилову риби, напування худоби водою з Десни.

Нагадаємо, у Центрі національного спротиву попереджали про те, що вода на захопленій частині Херсонської області стала непридатною для пиття.