UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Бучі поховали 15 загиблих під час окупації людей, чиї особи не вдалось встановити

Місцева влада зобов’язана поховати тіла людей, якщо не знайшлися їхні родичі.

У Бучі місцева влада організувала поховання 15 невстановлених людей, які були закатовані та вбиті під час російської окупації у березні. Про це повідомляє «Суспільне».

Як розповіла журналістам радниця міського голови Бучі Михайлина Скорик-Шкарівська, всі ці люди були вбиті російськими військовими наприкінці лютого або впродовж березня. Серед загиблих – 14 чоловіків та одна жінка, яка була спалена в машині. Вісьмох чоловіків знайшли в Мироцькому, вони були закатовані і розстріляні. На всіх тілах є сліди тортур, поранення в голову і грудну клітину. 

Читайте також: Масова страта на вулиці Яблунська у Бучі: NYT розповіли про вбивство вісьмох чоловіків

«Спалена в машині жінка на Яблунській вулиці, є скелет чоловіка, який загинув в машині. З однієї могили ексгумували тіла трьох людей, одного впізнали, він з Бучі. З іншої могили, де 7 ексгумовано, також впізнали одного чоловіка з Бучі. Ми підозрюємо, що це тіла наших людей, яких захопили в Бучі, але закатували в Мироцькому. Відповідно, ми мусимо їх поховати», – говорить радниця бучанського міського голови.

Міська влада зобов’язана поховати тіла, оскільки їх так і не опізнали і не знайшли їхніх родичів. Проте у всіх решток взяли ДНК-зразки і якщо раптом хтось їх шукатиме, то спорідненість можна буде встановити. Якщо чиюсь особу встановлять, то на могилі розмістять відповідну таблицю або ж, за бажанням рідних, перепоховають.

Читайте також: ЗСУ показали фото знищених росіян, які займались катуваннями в Бучі

Нагадаємо, жителі Бучі понад місяць провели у російській окупації. За цей час загарбники встигли закатувати та вбити сотні людей.