UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Брестській області розпочалася ротація підрозділів збройних сил Білорусі — Генштаб

Загроза нападу з боку Білорусі зберігається.

У Брестській області Республіки Білорусь розпочалася ротація підрозділів місцевих збройних сил. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ. 

За інформацією українських військових, на волинському та поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Проте, за наявною інформацією, з 1 липня 2022 року розпочато ротацію підрозділів збройних сил Білорусі у Брестській області. Також повідомляється про посилення системи протиповітряної оборони за рахунок підрозділів Східного військового округу збройних сил Російської Федерації. Загроза наступу з боку Білорусі зберігається. 

Що стосується сіверського напрямку, то там окупанти продовжують забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, за минулу добу ворог обстріляв з території РФ позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачівська та Вовківки Сумської області.

Читайте також: Білорусь розмістила на кордоні з Україною сім батальйонів – ГУР

Нагадаємо, що в останні дні з уст російських політиків та самопроголошеного президента Білорусі Алєксандра Лукашенка лунали провокаційні заяви, які натякають на можливий вступ білоруських військ у війну України проти Росії. 

З кожною новою ракетною атакою, з кожною новою зруйнованою школою безглуздість агресії Росії стає дедалі очевиднішою. І все ж таки спроби знайти таємний зміст у вчинках Путіна не припиняються. Світ, як і раніше, намагається зрозуміти, навіщо Росія розв'язала цю війну. І найчастіше робить невірні висновки. Читайте про це у статті Сергія Корсунського «Помилка союзників: чого Захід так і не зрозумів про божевілля Путіна».