UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Білому домі назвали терміни початку навчання на Abrams для українських військових

Пентагон ще готує програму тренувань для бійців ЗСУ.

У адміністрації президента Джо Байдена припускають, що Сполучені Штати Америки зможуть розпочати програму підготовки щодо застосування основних бойових танків M1 Abrams для українських бійців через "тижні, а не місяці". Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише CNN.

За його словами, Міністерство оборони ще потребує часу для завершення розробки плану навчання на такому озброєнні.

"Скільки часу це займе? Я насправді не можу сказати. Вони (американські військові – ред.) продовжують працювати над цим. Ми не думаємо, що це займе занадто багато часу. Я б сказав, що, можливо, тижні, а не місяці потрібні для того, щоб вони мали змогу розібратися з деталями й почати запускати режим тренувань", – розповів Кірбі.

Представник Білого дому додав, що для закупівлі танків Abrams і підготовки бійців ЗСУ за відповідною програмою знадобляться "місяці".

Читайте також: Зеленський назвав наступні кроки після передачі танків Україні

Кірбі також зазначив, що рішення про надання Україні цієї техніки було не лише військовим, а й дипломатичним. Воно сформувалося під час дискусій між США та Німеччиною.

"Рішення, яке ви побачили сьогодні, готувалося кілька тижнів у ході дуже багатьох обговорень з німцями та нашими союзниками", – заявив він.

Нагадаємо, що ввечері 25 січня Джо Байден офіційно заявив про відправку Україні 31 танка M1 Abrams американського виробництва.