UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК: Вибори у прифронтових зонах Донбасу неможливі

Це 10 сільських, селищних, міських територіальних громад.

Центральна виборча комісія отримала відповідь від Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, у якій йдеться про неможливість організації підготовки та проведення 27 березня 2022 року перших місцевих виборів в окремих територіальних громадах цих регіонів.

Про це повідомляє ЦВК.

"У відповідь на звернення Комісії від Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій - обласних військово-цивільних адміністрацій надійшли листи з чіткими і однозначними висновками, в яких йдеться про неможливість провести перші місцеві вибори на окремих територіях Донецької та Луганської областей", - пише пресслужба.

Читайте також: Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська: «В Україні не сформувалася незворотність демократичного процесу»

Через продовження агресії з боку Російської Федерації - Центральна виборча комісія не може гарантувати безпеку для громадян під час організації та проведення місцевих виборів.

До таких громад належать 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєверодонецького та Щастинського районів Луганської області.

Раніше Венеціанська комісія вивчила проект закону "Про вдосконалення процедури встановлення неможливості проведення загальнодержавних та місцевих виборів, всеукраїнського та місцевого референдумів на окремих територіях та виборчих дільницях", підготувала та опублікувала рекомендації до документу. Відповідний висновок опублікований на сайті Комісії.