UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦПД попередив про нову російську дезінформаційну кампанію. Під прицілом — Сирський та ЗСУ

Підрозділи інформаційного протиборства окупантів суттєво активізувались не лише в Україні, але й у країнах НАТО.

Центр протидії дезінформації разом з кібердепартаментом СБУ виявили масштабну дезінформаційну кампанію Росії, мета якої — дискредитувати головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. У повідомленні ЦПД на Tg-сторінці сказано, що ворог поширює фейки про ситуацію на фронті та про самого воєначальника з метою інформаційно-психологічного впливу на захисників.

Для цього спецслужби РФ створили мережу фейкових акаунтів у Facebook, Instagram, X та Telegram.

Підрозділи інформаційного протиборства окупантів суттєво активізувались не лише в Україні, але й на Заході, попереджають у ЦПД. Наприклад, Міноборони Франції звинуватило Росію у цілеспрямованому поширенні неправдивої інформації про країну в контексті повномасштабного вторгнення.

Також відомо, що редакція The Washington Post отримала доступ до документів, які підтверджують, що Кремль організував ці дезінформаційні кампанії.

Читайте також: До 20 мільйонів українців можуть мігрувати, якщо Путін виграє — Forbes

Нагадаємо, речник Сил оборони таврійського напрямку Дмитро Лиховій пояснив, що фейк про те, що росіяни 13 лютого атакували полігон у місті Селидове у Донецькій області, де нібито знаходилися бійці 3 ОШБр, вони запустили в рамках інформаційно-психологічної кампанії. Військовий відзначив, що метою ворога була дискредитація нового головнокомандувача Олександра Сирського, нібито він почав роботу на цій посаді з "сотень загиблих" захисників.