UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста

Цей овоч коштує дешевше, ніж минулого року.

В Україні почався масовий збір середніх сортів капусти. Вартість капусти нового врожаю впала нижче рівня 2022 року. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти зазначили, що є декілька причин для зниження цін білокачанну капусту нового врожаю.

Читайте також: Ціни на фрукти та овочі: чи зростуть вони після затоплення Херсонщини

Так, після періоду дощів погода майже по всій території країни почала приходити до норми, на тлі чого збільшилися обсяги цієї продукції на ринку. Ще однією причиною стала підвищена вологість і рясні опади, які негативно позначилися на якості продукції, і, за повідомленнями фермерів, капуста почала тріскатися.

Станом на 22 червня більшість українських виробників пропонують до продажу капусту врожаю 2023 року по 25-35 грн/кг ($0,68-0,96 /кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Аналітики додали, що темпи реалізації капусти залишаються доволі стриманими: оптові компанії та роздрібні мережі закуповують цю продукцію невеликими партіями для поточних продажів.

Слід зазначити, що зараз білокачанна капуста в Україні вже коштує в середньому на 14% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Місцеві фермери не виключають, що зниження ціни може продовжитися.

Раніше ми писали, що в Україні стрімко знизилися ціни на буряк.