UA / RU
Підтримати ZN.ua

Три європейські країни оголосили про старт нового соцпроекту в Донбасі

Проект буде інтегровано в програму ООН з відновлення та розвитку миру.

Данія, Швеція і Швейцарія оголосили про старт проекту "Ефективне управління та залучення громадян для поліпшення доступу до правосуддя, безпеки, охорони навколишнього середовища і соціальної згуртованості на сході України". Як повідомляється на сайті UNDP Україна, у рамках програми ООН проект розрахований до 2022 року.

Наголошується, що новий проект буде повністю інтегровано у програму з відновлення та розвитку миру в Донбасі. Данія для його реалізації надасть 9,045 млн доларів, Швеція - 3 млн доларів, Швейцарія - 2 млн доларів.

В організації підкреслили, що довіра громадян, які проживають в Донбасі, до державних установ має посилитися, й вони почуватимуть себе у більшій безпеці, якщо потенціал адміністративної та правоохоронної сфер та у сфері безпеки покращиться. Вказується, що проект підтримуватиме впровадження цих змін.

Раніше координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані повідомив про те, що для реалізації гуманітарних проектів систем міжнародної організації необхідні 162 млн доларів. Так, з цієї суми 135 млн доларів повинні бути спрямовані на критично важливі пріоритети, для надання допомоги 2,3 млн найбільш вразливих мешканців Донбасу.