UA / RU
Підтримати ZN.ua

Три області готові до переходу до "червоної" зони карантину

У Києві перевищено рівень госпіталізацій.

В Україні у "червоній" зоні карантину залишаються Київ та ще 15 областей.

У "жовтій" зоні на 3 листопада поки що дві області України, повідомляє пресслужба МОЗ.

"Червона" зона:

У найнебезпечнішій "червоній" зоні знаходяться Київ та 15 областей:

Читайте також: У Києві під Раду вийшли сотні антивакцинаторів

Аналітики Київської школи економіки прогнозували, що зону можуть розширити вже цього тижня. Насамперед за рахунок Волинської, Тернопільської та Харківської області. Сьогодні цю нагоду підтвердив голова МОЗ.

"Помаранчева" зона:

"Жовта" зона це

Скріншот із сайту МОЗ

Важливо відзначити, що Київ може надовго потрапити до "червоної" зони карантину з максимальними обмеженнями. У столиці перевищено рівень госпіталізацій та зайнятість ліжок із киснем у лікарнях.

Станом на 3 листопада в країні 23 393 нових випадків COVID-19. Про це повідомили у Telegram-каналі Міністерства охорони здоров'я. Також за минулу добу госпіталізовано 5 935 осіб, одужали – 11 937 осіб, летальних випадків – 720.

За весь час пандемії в Україні на коронавірус захворіло 2 979 086 осіб, одужали – 2 466 674 особи, летальних випадків – 69 447.

Минулої доби 310 439 осіб вакциновано проти COVID-19. Одну дозу одержали 229 100 осіб, повністю імунізовано – 81 339 осіб.

На Київщині вводять посилений контроль за дотриманням правил карантину. В області сформували 41 мобільну групу. Вони з 2 листопада будуть проводити рейди територією області, заявив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, повідомляє пресслужба Київської ОДА.